Uusi sivu 1
Ajankohtaista

 

Ateriapalvelut
Heiskan Matkailutila sijaitsee Keski-Suomessa, Toivakan kunnassa, kalaisan Leppävesi-järven rannalla. Sukutilalla on ollut asutusta jo 1500-luvun puolessavälissä. Vuodesta 2002 alkaen keskitytty sukupolvenvaihdoksen jälkeen maatila-matkailuun ja metsätalouteen. Heiskan tilalta on matkaa Jyväskylään 25 kilometriä ja Toivakan keskustaan 12 kilometriä.

Perinteinen maalaismaisema punamultaposkisine rakennuksineen tarjoaa sinulle erilaisen, virkistävän retkikohteen ja kiireettömän hetken keskellä aitoa keskisuomalaista maaseutua. Maukas, perinteinen kotiruoka, tuoreet leivät ja leivonnaiset sekä monipuoliset ohjelmamahdollisuudet täydentävät retkipäivääsi.
Tilalla on myös tarvittaessa täydet A-oikeudet.


 

RUOKAILUTILAT
Wanha tupa ja kamarit (4 kpl)

Wanha tupa on rakennettu 1878 ja on yhä lähes alkuperäisessä asussaan. Tuvan autenttinen miljöö; sen iso valkoinen leivinuuni, talonväen massiivinen pirtinpöytä puupenkkeineen ja vanhat tilalla käytössä olleet tavarat tarjoavat sinulle aikamatkan vanhaan aikaan. Tupaan mahtuu ruokailemaan noin 45 asiakasta ja se sopii hyvin myös pienempien ryhmien ruokailutilaksi. Sydäntalvella suuressa tuvassa saattaa paukku-pakkasilla olla viileähköä, joten talvella Wanhassa tuvassa ruokaileville asiakkaille suositellaan ruokailutilaksi lämpimämpiä kamareita ja salia, johon saadaan yhtenäinen pöytämuoto noin 15 asiakkaalle. Ruokailevan ryhmän enimmäiskoko voi olla noin 70 henkilöä (tupa 45 paikkaa, kamarit 25 paikkaa).

Wanha tupa on sähköistetty, mutta muita nykyajan mukavuuksia ei ole. Hurmaavaa vanhan tuvan tunnelmaa tosin siitäkin edestä! Yleisövessat löytyvät uudemman päärakennuksen, Tiilitalon, puolelta.

Tiilitalo

Tiilitalo on tilan uudempi päärakennus, jonka kodinomaisten tilojen ikkunoista aukeaa viehättävä maalaismaisema punamultaposkisine hirsirakennuksineen ja peltoaukeineen.
Ruokailevan ryhmän enimmäiskoko voi olla noin 35 henkilöä. Tiilitalossa sijaitsevat myös kaikki wc-tilat.

Kota

Savusaunan yhteydessä, järven rannalla, asiakkaidemme käytössä on myös kota. Kodalla retkeläiset voivat nauttia olostaan luonnonhelmassa avotulen äärellä. Kotaan sopii kerralla istumaan noin 12 henkilöä. Myös kodalle on mahdollisuus tilata ruokaa ja juomaa illanviettomenuistamme. Kodalla on täydet A-oikeudet. Kodalle ja nuottatalaaseen ei tule sähköä, vaan alue valaistaan tarvittaessa ulkosoihduin.
Nuottatalas

Kesäaikaan viehättävä ruokailupaikka voisi olla myös aivan veden partaalla oleva nuottatalas, jossa ennen vanhaan säilytettiin verkkoja, nuottia ja muita kalastusvälineitä. Talaassa istutaan ulkosalla, mutta kuitenkin katon alla.
Nuottatalaaseen voi tilata ruokaa ja juomaa illanviettomenuistamme tai vaikkapa yhdistää aitta-majoitukseen romanttisen aamiaisbrunssin. Nuottatalaaseen mahtuu kerralla ruokailemaan noin 15 henkilöä. Ruokaillessa voi nauttia suorasta järvinäköalasta!
OHJELMAPALVELUT
Ohjelmapalvelujen järjestämisessä teemme yhteistyötä usean eri yrittäjän kanssa. Retkipäivän aikana on mahdollista nauttia raittiista ulkoilmasta ja tutustua tilan lähiympäristöön omatoimisesti tai ohjatusti. Erilaiset maalaiselämän aktiviteetit, kuten leivän leipominen ja sen paistaminen Wanhan tuvan uunissa on varmasti mieleenpainuva ohjelmanumero.

Wanhan tuvan kotimuseon opastettu esittelykierros on yksi suosituimmista väliaikaohjelmistamme. Tilan moni-ilmeinen historia, vanhan talon mielenkiintoiset tarinat ja tavarat, Jonas Heiskan maalaukset sekä ainutlaatuinen ateljeekamari seinämaalauksineen ovat monipuolinen ja kiehtova kokonaisuus. Tutuksi tulevat myös sukutilan vaiheet ja tietysti talon asukkaat. Kierroksen kesto on noin 40 min.

Savusauna ja rantasauna

Oman lisänsä retkipäivään voisi tuoda saunominen huolellisesti lämmitetyssä savusaunassa. Kokemus, joka monelle vieraallemme on jäänyt päällimmäisenä mieleen. Savusaunan löylyissä arjen murheet ja kiireinen elämänrytmi unohtuvat ja Leppäveden syliin pulahtaminen löylyjen välissä virkistää mukavasti; talvella avanto-uinti eritoten! Kylpemään mahtuu kerralla noin 8 henkilöä.

Toinen saunavaihtoehto on puulämmitteinen rantasaunamme, jonka välittömässä yhteydessä on hyvä hiekkapohjainen uimaranta. (Ei isojen ryhmien käyttöön).

Ohessa on mainittu muutamia hyväksi havaittuja retkipäivän kevennyksiä;
luontopolku tilan mailla, ohjatut joukkuekisailut piha-alueella, pilkkikilpailut Leppäveden jäällä, reki/vossikka-ajelut hulppeissa maalaismaisemissa, yhteislaulua tai komediallinen esitys.

Luonnollisesti sinulla on mahdollisuus myös suunnitella ja järjestää omaa ohjelmaa retkipäivänne piristykseksi.

MAJOITUS
Tilalla voi kesäaikaan myös majoittua viehättävissä vanhan ajan aitoissa. Malo-laatuluokiteltuja petipaikkoja on yhteensä 16. Ryhmämajoituksena tilalta löytyy petipaikkoja 25 asiakkaalle. Majoitushintaan kuuluvat petivaatteet, pyyhkeet ja tukeva maalaisaamiainen.

Autamme mielellämme Sinua rakentamaan ikimuistoista vierailupäivää luonamme: otathan yhteyttä!

Olemme rakentaneet muutamia valmiita ryhmäpaketteja ruokaehdotuksineen, joihin pääset tutustumaan tästä.

Saunaruuat / illanviettomenut

Retkikahvit / maalaisaamiainen / iltapala
YHTEYSTIEDOT: Heiskan Matkailutila
Heiskantie 130
41660 TOIVAKKA
Gsm 0400 854 975 / Kristiina
myynti(at)heiskanmatkailutila.fi
Skype: Heiskanmatkailutila
 
 
Uusi sivu 1

© Heiskan matkailutila   ::   viimeksi päivitetty 2.6.2010    ::   webdesign: Tmi MikaLoponen