Uusi sivu 1
Ajankohtaista

 

Wanha tupa
Heiskan tila on yksi seudun kantataloista, ja suvun virallinen sukuhistoria ulottuu vuoteen 1725. Paikalla on kuitenkin ollut vakituista asutusta jo 1500-luvulla ja talon rantapellosta on tehty kivikautisia löytöjä.

Tilan vanha päärakennus on rakennettu vuonna 1878, ja se on säilytetty liki alkuperäisessä asussaan. Kynnyksistä näkee, kuinka sukupolvet toisensa perään ovat tallanneet puuta aina samaan kohtaan. Tuvan pitkä penkki suorastaan houkuttelee istahtamaan hetkeksi ja kuulostelemaan, minkälaisia muistoja talovanhus mieleesi nostaakaan. Kenties pullantuoksuisia lauantaipäiviä lapsuudenkesinä?

Talo kätkee sisäänsä mielenkiintoisen ja monipuolisen kokoelman sukutilaan kuuluvaa esineistöä vuosien varrelta, sekä tietysti paljon kiehtovia tarinoita niin talosta kuin sen asukeistakin.

Kotimuseon erikoisuutena on talon oman pojan Jonas Heiskan ateljeekamari, johon taiteilija itse on maalannut koko huoneen kattavan metsämaiseman. Taiteilijan sivellin on jättänyt muitakin jälkiänsä taloon ja sen tavaroihin, ja Jonas Heiskaan tutustumme oppaan tarinoiden kautta tarkemmin myös ihmisenä.

Wanhan tuvan opastetuille esittelykierroksille pääsee kesäsunnuntaisin klo 11 – 17, lähdöt tasatunnein. Esittelykierros kestää noin 45 minuuttia.

Muina aikoina ja ryhmille esittelemme Wanhaa tupaa tilauksesta; soita ja kysy lisää!

Esittelykierros € 4,-

YHTEYSTIEDOT: Heiskan Matkailutila
Heiskantie 130
41660 TOIVAKKA
Gsm 0400 854 975 / Kristiina
myynti(at)heiskanmatkailutila.fi
 
 
Uusi sivu 1

© Heiskan matkailutila   ::   viimeksi päivitetty 2.6.2010    ::   webdesign: Tmi MikaLoponen